Jeg er uddannet fysiurgisk massør samt fysioterapeut – jeg tilbyder massage

Hvad er fysiurgisk massage?

Fysiurgisk massage er en massageform, der arbejder dybt i væv og muskulatur. Massagen tager udgangspunkt i kroppens anatomiske opbygning.

Jeg har kendskab til kroppens anatomi, musklernes funktion og optimalt bevægemønster via:

–          Uddannelsen som massør

–          Uddannelsen som EFFEKT- og YOGAinstruktør

–          Uddannelsen til fysioterapeut

Jeg massere alle de store muskler, de små muskler jeg kan komme til og så bruger jeg alt den viden jeg tilegner mig som kommende fysioterapeut. Jeg bruger massagemetoder som Trigger-punkt behandling og dyb tværgående massage, som er smerterlindrende og muskelafslappende. Se mere på min Facebook side, hvor du er velkommen til at skrive en kommentar om hvad du synes om min massagebehandling.

 

Fortæl om den effekt massagen har på dig på facebook.com/CharlotteBeicker.dk/. Du er inspiration for andre med lignende problemer, som også får glæde at massage hos Charlotte Beicker.

Giv din mening tilkende!

Kontakt mig

Har du ondt? – Trænger du til en pause? – Vil du opleve mere velvære?

Massage er med til at lindre smerter, løsne muskler og virker afstressende.

Hvad ved vi om massage?

Massage kan være det, der gør forskellen, når vi er triste, urolige eller helt ude af balance på grund af en krise, sorg eller stress. Det er der en grund til. Huden er vores største sanseorgan, og bliver naturligvis påvirket af vores fysiske og mentale tilstand.

Huden har ca. 640.000 følesanse-celler med tynde og kraftige nervefibre:

  • De tynde nervefibre opfanger den blide og nænsomme berøring, og sender langsomme nervesignaler direkte til storhjernens mellemste område, som vi kalder det limbiske system. Her hører vores hukommelse og følelser til.
  • De kraftige nervefibre opfanger smerte, tryk- og temperatursvingninger på huden, og sender hurtige nervesignaler til hjernebarken i storhjernens overflade, hvor vi registrerer, analyserer og bearbejder disser signaler.

Hvad får du ud af massage?

Med mangfoldigheden af følesanse-nerver kan berøring af huden påvirke:

  • Organfunktioner
  • Blodcirkulation
  • Stofskifte
  • Hormonsystem
  • Selvopfattelse
  • Trivsel
  • Evnen til at skabe relationer
  • Løse problemer og handle.

Netop fordi der er forskel på tynde og kraftige nervefibres funktion, er der forskel på, hvordan en nænsom modsat en fast berøring af huden påvirker os.

Som massør modtager jeg en masse signaler fra klientens muskler, hud og krop generelt. Alt denne information, bruger jeg i min behandling for at afhjælpe smerter, ubehag og gener. Det er vigtigt at du, som klient, fortæller mig hvor du er øm, hvor du har smerter, hvordan massagen påvirker dig og at du er ærlig overfor mig. Jeg hjælper dig bedst, når du fortæller mig, hvordan jeg bedst behandler dig.

Relax, Body & Soul
Hunden er en god træningspartner
Forkæl dig selv

Hvorfor virker massage?

Selvom du måske kender velbehaget efter en god massage, har du måske ikke tænkt over, hvorfor du har det meget bedre og er mere afslappet bagefter.

Ud over, at det kan virke afslappende at få masseret anspændte områder i kroppen, så gør netop berøringen af huden en forskel. Vores tynde og langsomme nervefibre i huden opfanger berøringen og giver besked til hypotalamus, som så aktiverer hormonet oxytocin.

Dette hormon, som sænker blodtryk, medfører et lavere indhold af stresshormonet kortisol og faktisk forbedres vores tarmfunktion også ved massage.

Samtidig skaber velbehaget en grundlæggende tillid og aktiverer det, vi skal bruge for at kunne knytte os til andre mennesker livet igennem.

Hvad gør berøring særlig?

Det helt særlige er, at berøring er til fordel for begge parter, fordi man ved berøringen også modtager sanseindtryk i hænderne og dermed selv frigør oxytocin.

Frigørelsen af oxytocin ved berøring har fået større opmærksomhed de sidste 15 år blandt andet fordi, det er med til at nedsætte stress. Stress får kroppen til at udskille mere kortisol, som har den uheldige egenskab, at det svækker og undertrykker immunforsvaret. Berøring og massage får derfor ikke kun et menneske til at slappe af. Det er også med til at styrke kroppen.

Berøring er vigtig og er noget alle mennesker har brug for. Berøring giver en følelse af velbehag og ro, som er en følelse, vi genkender hele livet. Berøring minder os om noget godt, noget vi har oplevet før, og hjælper os til at have tillid og føle os knyttet til andre mennesker.